Oogverzorging

De huid rondom de ogen is 5 maal dunner dan derest van de huid en is daarom ook het meest kwetsbare. Door wel 10.000 keer te knipperen met de ogen in 24 uur, geeft dat een enorme belasting. Met als gevolg dat de huid gedehydrateerd raakt, droog wordt, fijne lijntjes, rimpels, zwellingen en donkere kringen krijgt en ook een slecht bloed en lymfecirculatie. 

Als je in iemands ogen kijkt, kijk je in iemands ziel. Je kunt er namelijk van alles vanaf lezen! Blijdschap, verdriet, boosheid enz. Dat alles zorgt ervoor dat de huid rondom erg te lijden heeft en dat het een aanslag geeft op collageen en elastine vezels. 

Behalve chronologische veroudering en genetische aanleg, zijn ook levenstijl, roken, jetlag, stress, weinig slaap en voeding oorzaken. Ook het milieu, vervuiling, UV en overmatige blootstelling aan blauw licht, zijn verergerde factoren die het verouderen van de huid versnellen. 

Blauw licht is een golflengte met een lengte die langer is dan die van UV en die de structuur van de huidcellen kan beschadigen. 

Het gebruik van een oogcremé is dus onmisbaar!

Sorteer op
© 2012 - 2024 Webshop Instituut Jossy van der Zwan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel