Reiniging

Het is belangrijk om je huid schoon te maken, het is zelfs een van de belangrijkste stappen in de dagelijkse verzorging van je huid. Je huid vangt gedurende de hele dag allerlei vuilstoffen op van buitenaf, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook van binnenuit, door zweten en hormonen. Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, kan je huid niet goed ademen en er kan daardoor een huidprobleem ontstaan. Als je een crème gebruikt, kan de huid minder goed de werkstoffen die zich in de crème bevinden opnemen omdat ze niet door de vuile laag doordringen.Water alleen reinigt de huid niet voldoende.

Waarom is ’s morgens je gezicht reinigen zo belangrijk?

Tijdens het slapen komt onze huid tot rust, maar onze huid gaat ook werken om zich te herstellen. Ze gaat de voedingsstoffen uit onze nachtcrèmes halen maar gaat ook afvalstoffen gaan uitscheiden.

Deze afvalstoffen komen via onze poriën vrij op de huid. Daarom is het belangrijk dat we onze huid ’s morgens goed reinigen, zodoende we deze stoffen verwijderen. Op die manier kunnen onze producten ook veel beter indringen in de huid. Doen we dit niet, dan blijven die vuile stoffen er gewoon onder zitten. 

Waarom is je gezicht reinigen ’s avonds zo belangrijk?

Of we nu make-up aandoen of niet, onze huid moet ’s avonds gereinigd worden. De huid van ons gezicht staat dagelijks in contact met invloeden van buitenaf. Denk maar aan stof, vuil, uitlaatgassen… Dit kunnen we natuurlijk niet steeds opmerken met het blote oog, waardoor mensen het belang ervan vergeten, en zonder hun gezicht te reinigen in bed kruipen.

Als we ons gezicht ’s avonds niet reinigen, blijven deze vuile stoffen op de huid liggen, kunnen ze opgenomen worden door onze poriën en gaan deze verstoppen of irriteren. We gaan ons serum, oogcrème en nachtcrème boven een laag vuil smeren, wat zeker niet de bedoeling kan zijn! Zonder te reinigen gaat de textuur en gezondheid van je gezicht achteruit. Je ziet er eerder moe uit en versnelt op die manier het verouderingsproces.

Sorteer op
© 2012 - 2024 Webshop Instituut Jossy van der Zwan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel